Velkommen til Glutenfri Oslo – en guide til Oslos glutenfrie tilbud!

linda-sjursen-foto-david-sjursen

Linda heter jeg. Jobber som grafisk designer i Oslo, gift med David og driver Glutenfri Oslo på fritiden.

Det er syv år siden jeg fikk diagnosen cøliaki og etter diagnosen var jeg veldig spent på om jeg kunne fortsette å spise ute og gå på kafe som før. Begynte å lete etter steder med gode glutenfrie alternativer og har funnet mange favoritter. Det er virkelig ikke noe problem å finne steder i Oslo med et godt glutenfritt tilbud om man bare vet hvor man kan gå. Man skal slippe å «ta til takke med noe». Jeg har alltid elsket å kose seg med mat og fordi om man ikke kan spise alt, betyr det ikke at man ikke kan spise godt!

Samtidig med cøliakien fikk jeg også IBS og refluks som førte med seg andre matintoleranser og helsemessige utfordringer. Gjennom denne perioden har jeg fått en stor interesse for helseeffekten av mat og spiser mye sunnere og renere enn før. Nå begynner jeg å få kontroll over hvilke matvarer jeg tåler og ikke og har i dag en helt annen energi og bedre helsetilstand. Er spesielt glad i å spise på steder som er opptatt av hvilke ingredienser de bruker i maten og som har en god historie å fortelle. Er også engasjert i Norges Cøliakiforening da jeg synes det er viktig å få opp kunnskapsnivået om cøliaki og glutenfri kosthold i samfunnet generelt.

Glutenfri Oslo ble til fra et ønske om et sted hvor informasjon om det glutenfrie tilbudet i Oslo var samlet. Gjennom bloggen og instagram @glutenfrioslo ønsker jeg å dele mine erfaringer og hjelpe andre i samme situasjon. Her har jeg en liste over anbefalte glutenfrie spisesteder i Oslo. Skriver også omtaler om spisestedene jeg anbefaler,  tips og om ulike arrangementer. Gir også litt ekstra oppmerksomhet til lokale ildsjeler, som er med på å gjøre livet litt enklere for oss i hovedstaden.

Har du tips til spisesteder som bør besøkes og ildsjeler som fortjener litt ekstra oppmerksomhet? Kontakt meg på glutenfrioslo@gmail.com

Foto: David Sjursen