Her er en liste over spisesteder og forhandlere i Oslo som har glutenfri mat. Jeg oppdaterer listen kontinuerlig.

Her finner du en kort beskrivelse av alle, samt linker til de spisestedene jeg har skrevet en lengre omtale om. Siste oppdatering ble gjort 1. februar 2019 og da la jeg til Pink Fish.

Processed with VSCO with f2 preset
Wagamama

Kaffebarer og bakerier:

The Juicery. www.facebook.com/thejuicerynorge
The Juicery serverer kaldpresset juice, smoothies, acai bowls, salater, raw food og vegansk mat. Du finner dem på Eger (Karl Johans gate 23 B), Bislett (Thereses gate 52A) og Frogner (Niels Juels gate 29). 

Oslo Raw. www.osloraw.no
Oslo Raw ligger i Ullevålsveien 82 på Adamstuen. De ønsker å bringe helse til nytelse gjennom rå og økologisk godis, kaker og snacks – uten hvitt sukker, gluten og melk. Havremelk var et alternativ til kaffen når jeg var der sist så vær litt obs på det. De tilbyr også catering, kurs og eventer innen raw food og ernæring.

LES OGSÅ: Lokale helter // Jeg møtte den engasjerte gründeren bak bakeriet OSLO RAW

Soho Urban Eatery. www.oslo-city.steenstrom.no/Shopping/Soho-Urban-Eatery
Soho ligger på Oslo City og er et konsept som bygger på det økologiske og bærekraftige. Det er et spisested og kaffebar som serverer lett og sunn lunsj, friske juicer, shakes og limonader laget på økologisk frukt og grønt, samt håndbakt økologisk spelt og hvetebakst. De jobber mye med naturlig glutenfri mat, og har et godt utvalg av veganske retter. Alt brødet levers av det økologiske bakeriet «Godt brød« og rawfoodkakene bakes av Oslo Raw og Funky Fresh Foods.

LES OGSÅ:

Treats Bakery. www.treatsbakery.no
Dette bakeriet i Skippergata 22 selger bare glutenfritt! Her får du kjøpt håndlagde og økologiske «treats» som cupcakes, cookies og kaker, samt knekkebrød og granola, laget helt uten korn og raffinert sukker. De bruker nøttemel og andre kornfrie melsorter. Som søtning brukes naturlig «sukker» som kokkosblomstsukker, akasiehonning og lønnesirup, i tillegg til naturlige søtningsmidler som stevia, yacoon-sirup, xylitol og erithiol. De tilbyr alt fra spesialdesignede bursdags – og bryllupskaker til knekkebrød og cupcakes. Bestill enten direkte, eller finn ett utvalgt sortiment i Skippergata 22 og Liebling.

Senza Glutenwww.senzagluten.no
Dette bakeriet på Haslum selger bare glutenfri mat! Her får du kjøpt ferske brød, rundstykker, kaker, muffins og quiche (en av de beste jeg noen gang har smakt). De har noen sitteplasser og du kan sitte å nyte maten til en kopp te/kaffe. De selger også glutenfrie varer du ellers må på både butikk og helsekost for å få tak i. Du kan bestille hele kaker dagen før og hente dagen etter for eksempel. Du får også kjøpt take-away Pizza fra 12.00 til 20.00 torsdag til lørdag.

Oslo K med kaker fra Oslo Raw.
Koselig kafe som ligger ved den lille parken på Jessenløkken. De selger glutenfrie kaker og kjeks i tillegg til salater og kaffe fra Tim Wendelboe. Kakene er fra Oslo Raw og lages både uten gluten, melk, raffinert sukker og soya.

LES OGSÅ: Koselige Oslo K på Jessenløkken

Funky Fresh Foods. 
Glutenfri og sukkerfri mat er Funky Fresh Foods sin spesialitet! Kafebaren og restauranten ligger på Norges design og arkitektursenter (DogA)  ved Akerselva. Her finner du et stort utvalg av kaker, bakst og vegetariske matretter. 

LES OGSÅ: Fresht og glutenfritt hos Funky Fresh Foods

Baker Hansen. www.bakerhansen.no
Selger både glutenfrie muffins, kaniljeboller, kaker, knekkebrød og to typer rundstykker. Rundstykkene kan man få påsmurt om man vil. Du kan bestille kaker og annet glutenfritt via deres nettsider eller kontakte din lokale avdeling.

Pust. www.facebook.com/PUST
Koselig kaffebar, galleri og scene som holder til i Slemdalsveien 1 på Majorstua. De selger blant annet glutenfri brownies og gulrotkake!

Baker Brun. www.bakerbrun.oslo.no
Baker Brun er et bakeri og konditori som holder til i Bogstadveien 30 og Klingenberggata 5.
Hver tirsdag baker de  glutenfritt  i bakeriet i Bogstadveien. Bestilling mottas inntil mandag kl. 1400, og kan hentes i deres butikker etter kl. 1200 på tirsdag. Kontakt bakeriet på tlf. 23 19 64 00 eller bestill på deres nettsider.

Lunsj:

PINK FISH. www.pinkfish.no
Pink Fish er et nytt og spennende restaurantkonsept med norsk laks i fokus. I Oslo har de restauranter på Oslo City, Aker Brygge, Storo, Steen & Strøm og i Grensen. De har også en app og hvis du bestiller gjennom den kan du betale med Vipps. Mesterkokk og Bocuse d’Or vinner Geir Skeie står bak konseptet. De ønsker å drive så bærekraftig som mulig med blant annet nedbrytbar emballasje og fokus på å redusere matsvinn. 

Yo! Sushi på Østbanehallen. www.ostbanehallen.no/restaurant/yo-sushi
Dette er en sushibar som har et veldig spennende konsept. Du plukker sushi, salat osv fra et rullebånd og betaler bare for de skålene du tar. Man kan også bestille andre japansk inspirerte retter fra menyen.

LETT med kaker fra Oslo Raw. www.lettoslo.no
Hos LETT får du kjøpt sunn mat og juicer bestående av gode råvarer. Du kan komponere din egen salat eller velge en av deres ferdige retter (NB! Wrapsene er ikke glutenfrie). Her får du også kjøpt deilige kaker uten gluten, melk og raffinert sukker fra Raw Oslo. De holder til i Klingenberggaten, Frognerveien, Steen & Strøm, Aker Brygge og Sjølyst.

Brasserie Hansken. www.brasseriehansken.no
Brasseri Hansken er flinke til å tilpasse rettene sine til matallergi. Restauranten ligger flott til på Christiania Torv i nærheten av Akershus festning. De har en flott uteservering i sommerhalvåret og er blant annet anbefalt av den franske Michelin-guiden.

Creperie De Mari. www.creperiedemari.no
Her får du kjøpt glutenfrie pannekaker med mange ulike topping. Gode til både lunsj, middag og dessert! De holder til på Grünerløkka i Thorvald Meyers gate 63-67 og ved gamle Eldorado kino i Torggata 9A.

EatThai.
Restauranten EatThai er en moderne Thai take-away restaurant med fokus på ferske eksotiske råvarer. God oversikt over allergener i menyen og mange glutenfrie alternativer å få kjøpt.

LES OGSÅ: Lunsj i Oslo sentrum? Eat Thai er et flott alternativ!

Egon. www.egon.no
Familierestaurant hvor de har egen allergimeny. Veldig flinke til å tilpasse maten etter allergier. I Oslo finner du Egon på Byporten, Storo Storsenter, Karl Johan, Nordstrand og Ullevål.

Funky Fresh Foods.
Glutenfri og sukkerfri mat er Funky Fresh Foods sin spesialitet! Kafebaren og restauranten ligger på Norges design og arkitektursenter (DogA)  ved Akerselva. Her finner du et stort utvalg av kaker, bakst og vegetariske matretter.

LES OGSÅ: Fresht og glutenfritt hos Funky Fresh Foods

Døgnvill.
Her får du kjøpt glutenfrie hamburgere. Du finner Døgnvill sentralt på Tjuvholmen og Vulkan.

LES OGSÅ: Døgnvill: Burgere til den store gullmedalen

Burger bar. www.burgerbar.no
Burger Bar holder til i Folketeaterpassasjen i Oslo (Youngstorget) i lekre lokaler tegnet og designet av Snøhetta. Her får du kjøpt glutenfrie hamburgere.

Opland Burger & Steak. www.burgerandsteak.com
Her får du kjøpt glutenfrie hamburgere. Opland Burger & Steak ligger sentralt i Østbanehallen på Oslo S. De har åpent hver dag – også røde dager!

Kverneriet. www.kverneriet.com/oslo
Kverneriet holder til i Kirkeveien 64B på Majorstua. Her får du kjøpt glutenfrie hamburgere. De har steng mandager og åpent tirsdag-fredag kl. 11:00-23:oo og lørdag-søndag kl. 12-23.

Dominos Pizza. www.dominos.no
Pizzarestaurant som holder til på Majorstua (Sørkedalsveien 9) og Løren (Lørenveien 50). Disse tilbyr glutenfri pizzabunn. Her kan du spise i restauranten, få take-away eller bestille levering hjem på døren. Ring 03330 for bestilling.

WHATSSOUP. www.steenogstromoslo.no
Whatsoup er Oslos første grøt og suppebar. Her lages all mat fra bunnen av, ferskt hver dag. Du får også kaffe, sunne juicer og smoothies. Her får du kjøpt fantastiske glutenfrie supper. Disse holder til i underetasjen på Steen & Strøm magasin i Oslo sentrum.

LES OGSÅ: Whatsoup! Her får du kjøpt glutenfrie supper og grøter

Stock. www.stockoslo.no
I hjertet av Barcode i Bjørvika finner du restauranten Stock. All maten de serverer er laget fra bunnen av og sies å være inspirert av gamle kokekoner, mens drikkeanbefalingene er inspirert av yngre koner. De har en variasjon av retter og dagens fristelser finner du på tavla. Allergener er markert i menyen men gi god beskjed ved bestilling.

Ekebergrestauranten.
Ekebergrestauranten er en restaurant i Ekebergåsen, den ligger godt synlig over Bjørvika, Sørenga, vannspeilet og Middelalderparken. Restauranten har panoramautsikt over Oslofjorden, og mange av øyene, operaen, Oslo by, og mot Holmenkollen. Selve bygget består av flere spisesteder, både inne og utendørs. Nydelig mat og de veldig flinke til å tilpasse cøliaki og andre allergier. Jeg spise 3-retters her og var ikke noe problem. God service også!

LES OGSÅ: Ekebergrestauranten – en glutenfri smaksopplevelse

Illegal burger. Grünerløkka: www.facebook.com/Illegal-Burger-Løkka Møllergata: www.facebook.com/Illegal-Burger
Illegal burger ligger midt i smørøyet på Grünerløkka, Olaf Ryes plass, og i Møllergata 23. De har en spennende meny og ble kåret til Oslos beste burger av Osloby.no i 2014. De har også veldig gode vegetarburgere.

Oslo Raw. www.osloraw.no
Oslo Raw ligger i Ullevålsveien 82 på Adamstuen. De ønsker å bringe helse til nytelse gjennom rå og økologisk godis, kaker og snacks – uten hvitt sukker, gluten og melk. Havremelk var et alternativ til kaffen når jeg var der sist så vær litt obs på det. De tilbyr også catering, kurs og eventer innen raw food og ernæring.

LES OGSÅ: Lokale helter // Jeg møtte den engasjerte gründeren bak bakeriet OSLO RAW

Soho Urban Eatery. www.oslo-city.steenstrom.no/Shopping/Soho-Urban-Eatery
Soho ligger på Oslo City og er et konsept som bygger på det økologiske og bærekraftige. Det er et spisested og kaffebar som serverer lett og sunn lunsj, friske juicer, shakes og limonader laget på økologisk frukt og grønt, samt håndbakt økologisk spelt og hvetebakst. De jobber mye med naturlig glutenfri mat, og har et godt utvalg av veganske retter. Alt brødet levers av det økologiske bakeriet «Godt brød« og rawfoodkakene bakes av Oslo Raw og Funky Fresh Foods.

The Juicery. www.facebook.com/thejuicerynorge
The Juicery serverer kaldpresset juice, smoothies, acai bowls, salater, raw food og vegansk mat. Du finner dem på Eger (Karl Johans gate 23 B), Bislett (Thereses gate 52A) og Frogner (Niels Juels gate 29).

LES OGSÅ:

Middag:

Yo! Sushi på Østbanehallen. www.ostbanehallen.no/restaurant/yo-sushi
Dette er en sushibar som har et veldig spennende konsept. Du plukker sushi, salat osv fra et rullebånd og betaler bare for de skålene du tar. Man kan også bestille andre japansk inspirerte retter fra menyen.

Brasserie Hansken. www.brasseriehansken.no
Brasseri Hansken er flinke til å tilpasse rettene sine til matallergi. Restauranten ligger flott til på Christiania Torv i nærheten av Akershus festning. De har en flott uteservering i sommerhalvåret og er blant annet anbefalt av den franske Michelin-guiden.

New Dehli. www.newdehli.no
Indisk restaurant i Øvre Slottsgate 10. All maten de serverer der er glutenfritt bortsett fra Nan brødet. Men de serverer også et flatbrød lagd av linser.

Olivia. www.oliviarestauranter.no
Italiensk restaurant hvor du blant annet får kjøpt glutenfri pizza. Nesten hele den øvrige menyen kan tilpasses, bortsett fra pastarettene. Du finner Olivia på Tjuvholmen, Aker Brygge og i Hegdehaugsveien.

Villa Paradiso. www.villaparadiso.no
Italiensk pizzarestaurant hvor du får alle pizzaene deres også på glutenfri bunn. Du finner Villa Paradiso på Grünerløkka og Frogner.

Yaya’s. www.yayas.no
Thailandsk restaurant med veldig god mat. Du finner Yaya’s i Vika, på Majorstua og i sentrum.

Tijuna. www.tijuana.no
Meksikansk restaurant og bar som har mye glutenfri mat. Ligger midt på Grünerløkka i Thorvald Meyers gate 61.

Døgnvill.
Her får du kjøpt glutenfrie hamburgere. Du finner Døgnvill sentralt på Tjuvholmen og Vulkan.

LES OGSÅ: Døgnvill: Burgere til den store gullmedalen

Egon. www.egon.no
Familierestaurant hvor de har egen allergimeny. Veldig flinke til å tilpasse maten etter allergier. I Oslo finner du Egon på Byporten, Storo Storsenter, Karl Johan, Nordstrand og Ullevål.

Funky Fresh Foods.
Glutenfri og sukkerfri mat er Funky Fresh Foods sin spesialitet! Kafebaren og restauranten ligger på Norges design og arkitektursenter (DogA)  ved Akerselva. Her finner du et stort utvalg av kaker, bakst og vegetariske matretter.

LES OGSÅ: Fresht og glutenfritt hos Funky Fresh Foods

Burger bar. www.burgerbar.no
Burger Bar holder til i Folketeaterpassasjen i Oslo (Youngstorget) i lekre lokaler tegnet og designet av Snøhetta. Her får du kjøpt glutenfrie hamburgere.

Taco republica. www.tacorepublica.no
Meksikansk restaurant som kan tilby glutenfri mat. Ligger i Torggata 30.

Opland Burger & Steak. www.burgerandsteak.com
Her får du kjøpt glutenfrie hamburgere. Opland Burger & Steak ligger sentralt i Østbanehallen på Oslo S. De har åpent hver dag – også røde dager!

Le Benjamin Bar & Bistro. www.lebenjamin.no
Fransk restaurant som kan tilpasse de fleste retter på menyen til å bli glutenfrie. De har åpent tirsdag til søndag kl. 16:00 – 23:00 og stengt på mandager. På lørdager kan du også kjøpe lunsj der mellom 13-16. De holder til i Søndre gate 6 helt sør på Grünerløkka.

Kverneriet. www.kverneriet.com/oslo
Kverneriet holder til i Kirkeveien 64B på Majorstua. Her får du kjøpt glutenfrie hamburgere. De har steng mandager og åpent tirsdag-fredag kl. 11:00-23:oo og lørdag-søndag kl. 12-23.

WHATSSOUP. 
Whatsoup er Oslos første grøt og suppebar. Her lages all mat fra bunnen av, ferskt hver dag. Du får også kaffe, sunne juicer og smoothies. Her får du kjøpt fantastiske glutenfrie supper. Disse holder til i underetasjen på Steen & Strøm magasin i Oslo sentrum.

LES OGSÅ: Whatsoup! Her får du kjøpt glutenfrie supper og grøter

Dominos Pizza. www.dominos.no
Pizzarestaurant som holder til på Majorstua (Sørkedalsveien 9) og Løren (Lørenveien 50). Disse tilbyr glutenfri pizzabunn. Her kan du spise i restauranten, få take-away eller bestille levering hjem på døren. Ring 03330 for bestilling.

Stock. www.stockoslo.no
I hjertet av Barcode i Bjørvika finner du restauranten Stock. All maten de serverer er laget fra bunnen av og sies å være inspirert av gamle kokekoner, mens drikkeanbefalingene er inspirert av yngre koner. De har en variasjon av retter og dagens fristelser finner du på tavla. Allergener er markert i menyen men gi god beskjed ved bestilling.

Rice Bolle. www.ricebolle.no
Rice Bolle ligger på hjørnet av Marita-butikken på Grunerløkka i Markveien 67. På menyen tilbyr de varm Thai-mat med store porsjoner til en rimelig pris. Kan skrive under på at det er mye mat og veldig godt! Sitter du på Syng og har lyst på mat – ring og de leverer mat til deg der du sitter.

Ekebergrestauranten.
Ekebergrestauranten er en restaurant i Ekebergåsen, den ligger godt synlig over Bjørvika, Sørenga, vannspeilet og Middelalderparken. Restauranten har panoramautsikt over Oslofjorden, og mange av øyene, operaen, Oslo by, og mot Holmenkollen. Selve bygget består av flere spisesteder, både inne og utendørs. Nydelig mat og de veldig flinke til å tilpasse cøliaki og andre allergier. Jeg spise 3-retters her og var ikke noe problem. God service også!

LES OGSÅ: Ekebergrestauranten – en glutenfri smaksopplevelse

Illegal burger. Grünerløkka: www.facebook.com/Illegal-Burger-Løkka Møllergata: www.facebook.com/Illegal-Burger
Illegal burger ligger midt i smørøyet på Grünerløkka, Olaf Ryes plass, og i Møllergata 23. De har en spennende meny og ble kåret til Oslos beste burger av Osloby.no i 2014. De har også veldig gode vegetarburgere.

Klosteret. www.klosteret.no
Flott restaurant i romantiske lokaler. De er veldig flinke å tilpasse glutenfritt og andre matallergier. Bare å gi beskjed på forhånd og de kan skreddersy flere retter middag til deg. En av kokkene har cøliaki selv og gitt ut kokeboken Uten Gluten.

Aye Aye Club. www.facebook.com/ayeayeclub
Rockbistro med stor takhøyde og pirattema. Ligger i Storgata og har glutenfri mat, gode burgere og de lager også vegetar og uten andre allergener. Et stort pluss er at de ha glutenfrie øl.

Olympen. www.olympen.no
Olympen er en restaurant som ligger på Grønland. De lager til glutenfritt uten problem og selger også flere typer glutenfritt øl. Det er et flott lokale og stemningen er god.

Postkontoret. www.pkontoret.no
Postkontoret ligger på Tøyen og har glutenfri pizza, speketallerken samt glutenfri øl.

La Sangria. www.lasangriatapas.com
Restauranten ligger Holbergs Plass v/Sas hotellet og har mye glutenfri, spansk tapas på menyen. De har også glutenfritt alternativ om du vil ha dessert.

Vesper. www.vesperbar.no
Vesper ligger i Dronning Eufemias gate litt lenger bort enn Stock. De har kyllingburger uten gluten.

Wagamama (Oslo Lufthavn)
Er så glad i denne restaurantkjeden og er så gøy at de har kommet til Norge! Wagamama serverer spennende asiatiske retter til matglade gjester over hele verden, og på Oslo lufthavn finner du Norges eneste Wagamama. Har spist hos de i Amsterdam og flere steder i London tidligere også og har bare gode opplevelser. :)

PINK FISH. www.pinkfish.no
Pink Fish er et nytt og spennende restaurantkonsept med norsk laks i fokus. I Oslo har de restauranter på Oslo City, Aker Brygge, Storo, Steen & Strøm og i Grensen. De har også en app og hvis du bestiller gjennom den kan du betale med Vipps. Mesterkokk og Bocuse d’Or vinner Geir Skeie står bak konseptet. De ønsker å drive så bærekraftig som mulig med blant annet nedbrytbar emballasje og fokus på å redusere matsvinn.

Hoteller:

Scandic Helsfyr. www.scandichotels.no/hotell/norge/oslo/scandic-helsfyr
Dette hotellet måtte med på listen da de har innført glutenfrie vafler til frokost! Farvel til tørre brød. Helt fantastisk. :)

Forhandlere:

Røtter. www.roetter.no
Røtter er basert på ønsket om å gi Oslo en annerledes butikk med et bugnende utvalg av økologisk mat og kosmetikk. De har avdelinger på Frogner, St. Hanshaugen og Nesodden og har et godt utvalg glutenfrie varer som melblandinger og sjokolade.

Senza Glutenwww.senzagluten.no
I tillegg til å være et rent glutenfritt bakeri (!!!) selger de også glutenfrie varer du ellers må på både butikk og helsekost for å få tak i som pasta, frokostblandinger og ulike meltyper.

Bono. www.facebook.com/BONO
På den italienske spesialbutikken Bono i Niels Juels gt. selger de kvalitetspasta som er glutenfri.

Tips gjerne på: glutenfrioslo@gmail.com

Foto: Linda Sjursen