Tiril Refsum (25) fra Oslo hadde aldri i sine villeste fantasier trodd at hun skulle åpne sitt eget Raw Food bakeri. Men hvor glad jeg er for at hun skal gjøre akkurat det! OSLO RAW åpner dørene 21. oktober på Adamstuen Torg. Jeg møtte Tiril utenfor lokalet og fikk en liten omvisning hvor hun engasjert fortale hvor de ulike tingene skulle plasseres før åpningen. For Tiril startet hennes lidenskap for Raw Food og kaker for syv år siden på en Raw Food festival i Sverige. Siden da har kake vært helt naturlig å spise til frokost og ugress vært en viktig del av kosten.

– På festivalen lærte jeg om ville vekster, mikroorganismer og levende mat. Jeg lærte hvilke vekster som er spiselige, hvordan man lager kaker på levende mat og hva som skjer i magen når vi får i oss de gode bakteriene. Jeg spiste bare Raw Food mens jeg var der og fortsatte å leve på ville vekster og plukket det meste selv etter at jeg kom hjem, forteller Tiril.

Rå kakekunst

Hjemme på kjøkkenet begynte Tiril å eksperimentere med rå kakao og kaker.

– Jeg levde faktisk på kaker i flere måned og følte meg fantastisk. Hadde aldri klart å gjort det uten å få i meg nok næring, forteller Tiril.

Selv elsker jeg kaker og kakao og kunne lett spist kaker til både frokost, lunsj og middag. Tiril er en dame etter mitt hjerte!

Etter mange gode tilbakemeldinger på kakene sine startet Tiril og et par venner det kreative konseptet RAW:AFTER:WORK, for over 2 år siden. Dette var et alkoholfritt arrangement hvor de hadde DJ, solgte kaker og green drinks. Dette var noe de drev med på fritiden i tillegg til andre jobber og det vokste seg ganske stort. Nå vil hun bringe green drinks og afterworks til kafeen hvor de også holer oppe sent på kveldene.

Tiril utdannet seg også som Raw Food kokk og Holistic Nutritionist fra Pure Raw Acadamy og fortsetter å studere og utforske mer innen helhetlig helse og ren mat.

Det er ikke lett å lage Raw Cakes og Tiril lager alle sine oppskrifter selv.

– Jeg har brukt 6 år på å lage gode kaker med avocado. Å lage kaker er for meg en spontan og levende prosess og kommer alltid til å forbedre oppskriftene mine, forteller Tiril.

LURER DU PÅ HVA RAW FOOD ER? LES MER: Tips til hvordan du kan bringe mer raw inn i hverdagen

Inspirasjon, mer kaker og catring

– I fjor høst var jeg på en Raw Food kafé i København og ble veldig inspirert og nå i januar så tenkte jeg at nå måtte jeg bare gjøre noe, forteller Tiril. Men hva?

Hun bestemte seg for å starte med catering og på Valentinsdagen, og samme dag var den første kaken levert under navnet RAW:FOOD:OSLO. Hun gav bort en Raw Oreo Cake til Le Rustique og reklamerte om dette på instagram. Kaken ble borte på 30 min og kafeen ønsket få ta inn flere kaker.

Etter dette gikk det fort.

– Le Rustique solgte masse og jeg så at her er det virkelig et marked, forteller Tiril. Da HiYoga åpnet begynte jeg å selge kakene mine der, og så på Oslo K, The Juciery, The Well, BeYogaStudio og Røtter.

l1000937
Tirils snickerkake hos Oslo K.

LES OGSÅ: Koselige Oslo K på Jessenløkken

Hun reiser også rundt på ulike festivaler, eventer, til bedrifter og privat og holder workshops og kakekurs i Raw Food. De leverer til eventer og driver catering over hele Oslo. Kakene kan også bestilles dirkete fra: www.rawfoodoslo.com

Når hun først satte i gang med cateringen skjedde det mye på kort tid. I juni fant hun lokalet til OSLO RAW og samtidig møtte hun Lina Landsnes som også er Raw Food kokk og jobber nå i RAW:FOOD:OSLO.

– 2 måneder senere var kontrakten til Oslo Raw signert, forteller Tiril. Det skjedde raskere enn jeg noen gang kunne ha drømt om. 

O S L O ● R A W

– Vi åpner dørene 21. oktober og har åpningsfest 5. november med DJ, gratis kaker, juice og champagne. Dere er alle hjertelig velkommen!

Bakeriet vil tilby Raw Breakfast, lunch, weekend brunch og sunne treats, samt kaffe, smoothies, juice og mye mer.

– Vi produserer alt selv i vårt kjøkken på bakeriet, og serverer økologisk, lokal og naturlig rå, vegansk mat med fokus på sunne søtsaker og lette retter. Vi ønsker å levere mat som øker sansene, forbedrer helsen og som smaker fantastisk, forteller Tiril.

Bakeriet har også en shop hvor du kan kjøpe rå kakao, teer, kaffe, superfoods, grønnsaker fra lokale bønder og mange andre produkter.

– For meg handler det om å nyte, lage og spise. Jeg kjøper mat av de som liker å lage mat og vil løfte frem de som har gode produkter. Hele sirkelen må være fullstendig for at produktet skal bli bra, forteller Tiril.

Bakeriet vil være åpent fra 8.00 – 19.00 hver dag, de har uteplass og sol hele dagen. Her kan man også komme på kurs i Raw Food, ernæring, kokkekurs, events og After Works.

– Jeg føler meg så heldig som har sjansen til å gjøre dette. Jeg ønsker å skape et sted hvor man kan nyte med god samvittighet og kose seg med kaker både en mandag morgen og lørdag kveld. Jeg tror vi trenger flere slike steder i Oslo hvor vi kan nyte økologisk Raw Food, spise en brunch full av rå næring og sitte i solen med en stor kopp (42 graders) varm sjokolade. Det gleder jeg meg til, forteller Tiril.

OSLO RAW ligger i Ullevålsveien 82, Adamstuen Torg.


Foto: Raw Food Oslo og Glutenfri Oslo

2 svar på “Lokale helter // Møt den engasjerte gründeren bak OSLO RAW

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s