Det er mange lokale helter i Oslo-området som bidrar til å gjøre hverdagen vår enklere. Monica J. Hellmann fra Det Glutenfrie Verksted er en av disse. Bli bedre kjent med henne og flere glutenfrie gründere på Glutenfri Oslo fremover.

Som et resultat av mange timer på let etter gode, næringsrike, glutenfrie produkter lanserte Monica Det Glutenfrie Verksted i mai 2014. Alt startet hjemme på kjøkkenet på Bekkelaget.

– Da jeg selv fikk cøliaki og diabetes, gikk det ikke lang tid før jeg savnet glutenfrie produkter med god smak og sunne ingredienser, forteller Monica. Utvalget av glutenfrie produkter var egentlig ganske trist, og når jeg i tillegg fant ut at de fleste inneholdt mer sukker og stivelse enn andre vesentlige næringsstoffer startet eksperimenteringen hjemme på kjøkkenbenken på Bekkelaget. Mye baking, smaking og vurdering basert på et ønske om resultater med mindre sukker og mere fiber.

dgv-_ijh5163_c

Fra kjøkkenbenken til produksjon

Maten hun lagde ble veldig bra og godt tatt i mot av de rundt henne. Da kom tankene om at dette kunne hun gjøre for flere også. Denne reisen, fra testing på kjøkkenbenken til Monica lanserte sine fire første bakemikser for to år siden, var lang.

– Det tok tid å finne de som kunne produsere produktene mine, men når vi først fant disse var det full klaff.

Produktene til Det Glutenfrie Verksted er både glutenfrie og økologiske. Ekte og naturlig.

– Jeg er så absolutt ingen sunnhetsfantast, men jeg er opptatt av god og næringsrik mat selv om det må være glutenfritt, forteller Monica. At produktene også er økologiske er jeg veldig stolt av! Må heller ikke glemme å fortelle at det er ingen hvetestivelse i mine produkter – bra, ikke sant?Glutenfri verksted

Gründerliv

Monica har flyttet bedriften fra kjøkkenet hjemme på Bekkelaget til et kontorlokale på Skøyen for å komme seg litt ut hjemmefra og få kollegaer rundt seg. Men det er fortsatt bare én ansatt i Det Glutenfrie Verksted, og det er henne selv!

– Jeg er mye alene i hodet mitt som gründer og familien er derfor en stor støtte, forteller hun. Både mannen min og barna er flinke å hjelpe til og det er fint å kunne diskutere med dem. Sønnen min har også cøliaki, så det blir mange gode glutenfrie samtaler og hjelp med utvikling av oppskrifter og ikke minst smaking.

Det glutenfrie verksted

Sortiment i vekst

Nå har de fire første bakemiksene blitt til 15 mikser totalt i sortimentet. De er: Brød, pizzabunn, cookies, vafler, knekkebrød, brownies, musli miks med bær, fiberbrød, boller, loff, pai, rundstykker uten gjær, pannekaker og nå i disse dager lanseres hun focaccia og surdeigspulver.

– Nå føler jeg har dekket mye fra frokost til kvelds, forteller Monica. Utfordringen er kanskje at folk må bake selv, men har fått mange positive tilbakemeldinger. Jeg jobber hele tiden med nye mixer og det har kommet noen nyheter allerede nå i mai basert på tilbakemeldinger fra kunder, venner og familie. Det er så flott at folk er engasjerte og bryr seg. Det morsomste med jobben er alle tilbakemeldingene!

Produktene til Det Glutenfrie Verksted begynner å bli lagt merke til og hun kan fortelle at hun får forespørsler fra folk både i Danmark og Sverige. I vinter vant hun også Årets glutenfrie bedrift 2015 i klassen «produsenter».

– Mitt ønske er at mine produkter kan være med på å gjøre din reise til å finne gode, næringsrike og sunne glutenfrie alternativer enklere enn hva jeg opplevde, forteller hun.

Tips! Tilsett ekstra godsaker i cookies deigen. Hva med kanel og epler?

Her finner du produktene

Butikker i Oslo:

 • Meny
 • Spar
 • Eurospar
 • Røtter (3 butikker: St. Haugen, Frogner og Nesodden)
 • Marsmanns matmarked
 • Helios på Colosseum – glutenfritt og økologisk
 • Kiwi
 • Testbutikken på Ensjø
 • Rema

Bestille på nett:

 • Allergikost.no
 • Utengluten.no

 

Foto: Linda Sjursen og Det Glutenfrie Verksted

Én tanke om “Lokale helter // Bli bedre kjent med Monica J. Hellmann, gründeren bak Det Glutenfrie Verksted

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s