Denne oppskriften fikk jeg fra min svigermor og den er helt fantastisk.

Du trenger:

2,5 dl jyttemel (blå)
1,5 dl kokkosblomstsukker
1,5 dl sukrin
2 ts kvernet vaniljestang
5 egg
125 g mykt smør (velg laktosefritt eller melkefritt ved behov)
1 ss agavesirup

Slik gjør du:

Bland sammen sukker, kakao og vaniljesukker. Tilsett egg, smeltet smør og sirup. Rør til en jevn røre. NB! Røren skal ikke piskes!

Hell røren i en kakeform kledd med bakepapir ca. 24 cm i diameter. Stek ved 200 grader i 18-25 min. Beregne kortere steketid hvor man vil ha en «kladdete» kake. Den skal være litt rå i midten. Avkjøl. Server med frukt og krem.

Tips! Jeg pleier ikke søte kremen da det er så mye smak i kaken, men har du lyst er det bare å tilsette det du selv foretrekker.

© Foto Linda Sjursen

Posted by:Linda Sjursen

Linda (30) jobber som grafisk designer i Oslo, gift med David og driver Glutenfri Oslo på fritiden. Ble diagnosert med cøliaki for snart fem år siden.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s