Whatsoup er Oslos første grøt og suppebar og tilby god næringsrik varmmat til folk i farta. Alle suppene deres er glutenfrie, bortsett fra Ramen. Og alle grøtene er glutenfrie, bortsett fra byggrynsgrøt. De er veldig flinke med hygienen og tilpasse allergier.

På menyene deres står det tydelig hvilke allergener rettene inneholder. De lager maten fra grunnen av, og på kjøkkenet henger alle oppskriftene, så hvis du lurer på noe spesifikt i forhold til innholdet i maten kan servitøren hjelpe deg ved å lese fra disse listene.

–Vi opplever ofte at kundene våre blir imponerte over vårt glutenfrie utvalg, forteller Lise Morfjord, som driver Whatssoup sammen med Daniel Karlsson.

Daniel er «multiallergiker» og har ofte utfordringer når han spiser ute.

–Derfor er en viktig del av konseptet vårt å være åpne og ærlige om ingredienser, samt å være nøye med kjøkkenhygiene i forhold til «kryssforurensning», forteller Lise videre.

Den glutenfrie maten de tilbyr per i dag er:

Supper: 

  • Dal, indisk linsesuppe, toppet med raitha og koriander (vegetarisk)
  • Chili con carne, toppet med ost, rømme og koriander
  • Blomkålsuppe, toppet med sprøskekt bacon, blomkålbuketter, hvitløksolje og gressløk
  • Gulrot og søtpotetsuppe, toppet med ristede gresskarkjerner, chiliolje
    og koriander (vegansk)
  • Purresuppe, toppet med sprøstekt serrano, parmesan, basilikumolje og gressløk
  • Mulligatawny, indisk kylling/curry suppe, toppet med koriander

Til suppene kan man velge mellom brød, glutenfri papadoms, eller glutenfri nachochips.

IMG_0116 2
Papadoms, nam!

–Vi hadde tidligere glutenfritt brød, men var ikke fornøyd med kvaliteten og opplevde at allergikere heller valgte papadoms, forteller Lise.

Grøter:

  • Havregrøt
  • Havre/chia
  • Havre/blåbær
  • Chia kjøleskapsgrøt

Grøtene serveres med valgfri topping (blant annet friske bær, frysetørrede bær, karamelliserte nøtter, mandler, eplebiter, bærcoulis).

Som drikke tilbyr de ferskpressede juicer av frukt og grønnsaker, samt smoothies av frukt og bær. (Uten noen form for andre tilsetninger).

Da Lise og Daniel startet Whatssoup var ikke målet å være en glutenfri suppebar. Det som var viktig for dem var å ha et tilbud til de fleste allergikere. Grøtene inneholdt gluten og blomkålsuppen var jevnet med hvetemel. Men tilbakemeldingen fra kundene gjorde at de endret på dette. Noe jeg synes er helt fantastisk! Det er stor etterspørsel etter glutenfri mat og synes det er så flott at de har gjort noe med det. :)

2016-05-09 10.46.53

Whatssoup ligger i Food Court i underetasjen på Steen & Strøm Magasin.

Adresse:
Steen & Strøm Magasin
Kongensgate 23
0153 OSLO

Åpningstider:
Mandag – Onsdag: kl 11.00 til kl 19.00
Torsdag – Fredag: kl 11.00 til kl 20.00
Lørdag: kl 11.00 til kl 18.00
Søndag: stengt

Foto: Whatsoup

Posted by:Linda Sjursen

Linda (30) jobber som grafisk designer i Oslo, gift med David og driver Glutenfri Oslo på fritiden. Ble diagnosert med cøliaki for snart fem år siden.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s