Jeg har alltid syntes at suksesskake har vært god, men litt for søt og mektig. Nå har vi funnet en oppskrift vi har brukt til stor suksess hjemme! Sukkeret er byttet ut med honning og nå kan du spise kaken med god samvittighet hele uken! Jeg synes denne er SÅ god og virkelig verdt å dele videre.

Ingredienser

Bunn:

  • 4 eggehviter
  • 100 g kokosblomssukker
  • 150 g grovmalte mandler

Gul krem:

  • 1 dl kremfløte
  • 50 g bringebærhonning
  • 4 eggeplommer
  • 1 vaniljestang
  • 125 g Smør (1/2 pakke) (Velg vanlig eller laktose/melkefritt etter behov)
  • Pynt: 1 dl grovhakkede mandler eller grovhakket mørk sjokolade

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 175gC

Finn frem en kakeform på 24cm i diameter, og ha bakepapir på bunnen. Du lukker den bare med et helt bakepapir i mellom bunn og kanter.

Skill eggehvite fra eggeplomme. Pisk eggehvitene stive.

Grovmal mandlene. Bland mandler og kokosblomstsukker i en stor bakebolle.

Skjær forsiktig inn den stivpiskede eggehviten med slikkepott.

Ha i kakeformen og stek kakebunnen nederst i ovnen i 35-40 minutter.

Avkjøl kakebunnen før den tas ut av formen.

Splitt vaniljestang med en kniv og skrap ut frøene.

Ha fløte, vaniljefrø og eggeplomme i en kjele og varm opp på middels varme.

Rør godt helt til det får en tykk konsistens, dette tar 5-10 minutter.

Avkjøl helt og rør inn honning og smør. Avkjøler du ikke helt, så vil smør og honning gjøre kremen rennende. Avkjøl kremen i kjøleskapet til den stivner.

Fordel kremen over kaken og dryss over grovhakkede mandler. (Jeg valgte å bruke riflet sjokolade da jeg synes det holder med mandler i bunnen. Kan anbefale OMBAR Mylk, som også er uten melk og sukker. Får kjøpt blant annet på Life og Sunkost.)

Da er det bare å nyte kaken til en god kopp kaffe!

Foto: Linda Sjursen

Oppskrift: www.beritnordstrand.no

Posted by:Linda Sjursen

Linda (30) jobber som grafisk designer i Oslo, gift med David og driver Glutenfri Oslo på fritiden. Ble diagnosert med cøliaki for snart fem år siden.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s