Når man har cøliaki må man lete litt om man vil spise italiensk mat på restaurant.

Jeg fikk diagnosen først for 4 år siden og før det spiste jeg det veldig mye italiensk mat. Derfor var jeg veldig spent på hvordan det skulle gå og husker den følelsen når det sto at de hadde glutenfrie italienske pizzabunner i en meny for første gang. Ble både glad og rørt og nesten så tårene trillet. Etter den tid har jeg testet ganske mange restauranter og på de som har glutenfrie bunner er det er ganske varierende kvalitet. Er selvfølgelig litt smak og behag men her er 3 av mine favoritter:

Egon-logo-300x171Egon

I fjor lanserte Egon glutenfrie italienske pizzabunner og må si de er en av de beste jeg har smakt. Ble veldig positivt overrasket! Egon er et flott sted å spise for både store og små og du finner restaurantene på Byporten, Storo Storsenter, Karl Johan, Nordstrand og Ullevål. De har egne allergivennlige menyer og må si jeg er veldig imponert over det generelle utvalget de har av allergitilpasset mat.

Mer informasjon: www.egon.no

 

eac5b6_cc99345529244ecebc13ce39cc243da0

Villa Paradiso

Autentisk italiensk pizzarestaurant som gir deg virkelig følelsen av at du er i Italia. Du får alle deres pizzaer med glutenfri bunn og den smaker veldig godt. Du finner Villa Paradiso på Grünerløkka og Frogner.

Mer informasjon: www.villaparadiso.no

logo (2)Olivia

Italiensk restaurant med god atmosfere. Den italienske pizzaen her er veldig god og de har også et stort utvalg andre glutenfrie retter. Man kan få alt fra pizzaer til lasagne. Det står på menyen hva som er glutenfritt også, noe som er veldg bra! Du finner Olivia på Tjuvholmen, Aker Brygge og i Hegdehaugsveien. Restaurantene har ulike tema, Olivia Tjuvholmen gir deg for eksempel en følelse av Venezia gjennom interiør og bilder.

Mer informasjon: www.oliviarestauranter.no

Foto: David Sjursen

Én tanke om “Italiensk pizza: Tips til 3 restauranter med gode bunner

  1. Hei. Vil bare påpeke at dersom du har cøliaki bør du holde deg borte fra villa paradiso og Egon sin pizza. Begge steker pizzaen på en slik måte at den blir forurenset av hvetemel…bare til å spørre de eller se på(villa) når de tilbereder maten.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s