På den glutenfrie matmessen i Lillestrøm på lørdag var det et overveldende oppmøte med over 2500 besøkende. Overraskelsen var stor da det var forventet rundt 1500 og vareutvalget forsvant raskt. Noe som viser at glutenfrie mattilbud både er viktig og ettertraktet.

 

2016-02-13 16.45.05

2016-02-13 17.12.59

2016-02-13 16.37.22

Messen varte fra kl. 10-17 og man kunne besøke standene til utstillere som Baker Hansen, Semper, Jonassen & Co, Det Glutenfrie Verkstedet, Bakefri, og allergikost.no. Det ble også holdt tre foredrag denne dagen. Jeg hadde ikke muligheten til å dra på messen før kl. 15, men skulle gjerne fått med meg alle foredragene og spesielt det om «LavFODMAP- en praktisk tilnærming og mestring av IBS». Det høre jeg var veldig interessant!

Se HER for full utstiller-liste og program.

2016-02-13 17.11.31

Det ble gitt ut mange gratis produktprøver denne dagen. Blant annet glutenfri kornblanding fra Bauck Hof. Den har jeg ikke smakt før så gleder meg til å teste den ut!

2016-02-13 16.35.55

Jeg vil gjerne takke arrangøren NCF Oslo og Akershus for flott initiativ og som alle nå har fått med seg er det virkelig et behov for slike messer. Jeg slo av en liten prat med de som sto på stand for NCF og det store oppmøtet kom både overraskende på de som arrangører og for utstillerne. Da jeg kom kl. 15 begynte de fleste utstillerne å gå tom for varer og inngangen hadde blitt gratis. Den store trengselen og køene inn til standene hadde blitt byttet ut med glisne hyller og missfornøyde besøkende. Jeg synes også det var synd at jeg ikke fikk kjøpt med meg alt jeg hadde tenkt, men synes all kritikken arrangørene fikk den dagen og på facebook har vært i overkant stor. Skjønner det er kjedelig å ha reist langt for lite, men uten arrangøren hadde et ikke blitt messe i det hele tatt. Det er viktig å tenke på!

Det er fire år siden forrige messe og utviklingen har gått fort siden den tid. Ikke lett å beregne antall besøkende og varebeholdning når man ikke har nyere data å forholde seg til. Vil tro alle involverte har lært mye av lørdagens messe og tar det med seg inn i planleggingen til neste år. For ja, det kommer ny messe til neste år!

2016-02-13 16.46.24

Det Glutenfrie Verksted var veldig populære og gikk tom for varer over to timer før stenging.

Deltok du på messen og har lyst å bidra til at messen neste år blir enda bedre?

NCF Oslo og Akershus har postet spørreskjema på facebook. Delta i spørreundersøkelsen HER. Undersøkelsen er helt anonym, og de kan ikke spore dine resultater.

Foto: Linda Sjursen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s