Gøteborg er en fire-timers kjøretur fra Oslo og et flott sted å dra på helgetur. Jeg og mannen min var her på tur i fjor høst og fant noen flotte spisesteder og butikker som er verdt et besøk!

Skal du tilbrine hele dagen byen kan du trygt følge denne listen og bli både god og mett. Her er mine anbefalinger:

Kaffe og kaker: Kafe Husaren

Kafe Husaren holder til i hjemmekoselige lokaler fra 1800 tallet. Disken bugner over av godsaker og Husaren også har mange alternativer å velge i mellom for oss med allergier og intolleranser. Både bakverk, kjeks og kokkosboller.

IMG_8184

img_8177

Husaren er spesielt kjent for Hagabullen, en tallerkenstor kanelbolle(!) Da jeg har cøliaki kunne jeg ikke prøve denne spesialiteten selv, men den var visst veldig god. Selv koste jeg meg med en deilig sjokoladekjeks. De er også store på kaffe og serverer god kakao. Jeg er spesielt svak for kakao og drikker det ved enhver anledning, hehe.

image

Kafeen ligger i koslige Haga, et område kjent for sine koslige kafeer og små, unike butikker. Et stenkast unna ligger også et flott parkområde med usikt over hele byen, Skansen Kronan. Så etter en deilig matbit kan du ta deg en flott spasertur i grønne omgivelser og oppleve fortet fra 1600 tallet på toppen av høyden.

www.cafehusaren.se

Lunsj, kaffe og kaker: Condeco

På Condeco bugner også disken over av glutenfrie alternativer. Bare å spørre i kassen så får du også kjøpt mat med glutenfritt brød og pasta. Glutenfrie kaker står ute. De har også produkter uten laktose og egg.

IMG_8150

image

image

Anbefaler å ta turen hit! Det er stilige lokaler, hyggelig betjening og de er veldig bevisste på allergier. Du finner Condeco på sju ulike steder i Gøteborg. Den vi besøkte ligger på Avenyen, som er hovedgaten i Gøteborg sentrum. Se nettsiden for mer informasjon.

www.condeco.com

Restaurant: El Carazon

En stilig restaurant full av gode, spanske fristelser. De serverer også glutenfri pizza! Du finner El Carazon på to ulike steder i Gøteborg, Kungsportsavenyn 2 og Kungstorget 15-18. Vi spiste på den første som ligger på Avenyen. Veldig god mat!

img_8151

image

image

www.elcorazon.se

Butikk: Eko-livs

Ønsker du å handle med deg økologisk og glutenfri mat hjem til Oslo mens du er i Gøteborg kan du trygt ta turen innom Fram Eko-livs. Der har har de mange glutenfrie, sukkerfrie, raw, vegan og allergivennlige produkter.

IMG_8232

image

IMG_8226

Jeg besøkte butikken som ligger i den sjarmerende bydelen Haga. Tilsvarende Grünerløkka her i byen. Fram Eko-livs holder til to steder i Gøteborg. Den i bydelen Haga som jeg besøkte og en i Linné. Se mer informasjon på nettsiden.

www.framekolivs.se

Ønsker deg en fornøyelig og glutenfri tur til Gøteborg!

Foto: Linda og David Sjursen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s