Disse sjokkokulene med marsipan er supersunne og smaker veldig godt! Kan spises med god samvittighet hele året. Uten gluten, sukker og laktose.

Jeg lagde disse for første gang sist jul når jeg feirer hjemme hos mamma og pappa sammen med lillebror og mannen min. Vi spiser de tradisjonelle julemiddagene som ribbe, pinnekjøtt og lutefisk, men noen tradisjonelle «7 slag» blir det ikke med cøliaki og andre matallergier og intoleranser i familien. Vi har funnet mange andre gode alternativer så det er egentlig ikke noe stort tap.

Her er oppskriften på en av mine favoritter i julen og ellers i året: Sjokkokuler med marsipan

Du trenger:

Marsipan:

  • 200g mandelmel
  • ca. 9 dadler

Sjokolade:

  • 100g kakaomasse
  • 50g kakaosmør
  • 40g finmalt kokosblomstsukker
  • 1 ss yaconsirup eller 4-6 dråper stevia med smak
  • 1 ts vaniljepulver

Slik gjør du:

IMG_8791-brukes

Del opp dadlene i mindre biter (og ta ut stenen hvis det er i) og bland disse i foodprosessoren sammen med mandelmelet. Konsistensen skal bli litt «klissete» og marsipanen kan fint formes til pølser og deles opp som vanlig marsipan man får kjøpt på butikken.

Tips! Dadler i løs vekt har en fin størrelse. De bør også være litt «bløte» da det er disse som binner marsipanen sammen. Om dadlene er litt tørre kan de legges litt i vann på forhånd.

Hakk kakaomassen og kakaosmøret i små biter.

IMG_8787-brukes-web

Smelt kakaomassen og kakaosmøret skånsomt over vannbad og bland i søtningsmidler og vaniljepulver. Husk å smak den til!
Visp alt godt sammen.

Dypp marsipankulene i sjokoladen og legg de på et fat. Sett de i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet (eller i fryseren for å korte ventetiden).

I kjøleskap vil sjokoladen stivne på ca. 30 min. I fryser, ca. 15-20 min.

IMG_8795-brukes2

Da er det bare å NYTE hjemmelaget marsipan og sjokolade. Rull de gjerne i kokos også!

Tips! Oppbevar marsipankulene i kjøleskapet. De blir bedre og man slipper at sjokoladen blir klissete. De kan også fryses.

© Foto Linda og David Sjursen

Posted by:Linda Sjursen

Linda (30) jobber som grafisk designer i Oslo, gift med David og driver Glutenfri Oslo på fritiden. Ble diagnosert med cøliaki for snart fem år siden.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s