Etter at jeg fikk påvist cøliaki for 3 år siden kan jeg ikke huske hvor mange ganger jeg har blitt skuffet av glutenfrie «ferdig»-rundstykker, brød og knekkebrød som smaker «papp». Jeg er derfor alltid på utkikk etter gode alternativer.

Om de er vakumpakket, frosset eller ferdigblandinger er de ofte tørre, ryr fra hverandre og smaker ikke godt. Derfor lager jeg de heller fra bunnen av. Noen som kanskje kjenner seg igjen? hehe. Det er når tiden ikke strekker til at det blir vanskelig. Hvorfor skal det være så vanskelig å få kjøpt gode alternativer som smaker «normalt» på butikken? Jeg vil ikke ta til takke med «papp» som er full av alle mulige uhumskheter til frokost, lunsj og kvelds bare fordi jeg har en travel uke.

Matstreif kom jeg over standen til Den glutenfrie fabrikken. Gründeren har cøliaki selv og hun tilbyr mange ulike ferdige melblandinger til alt fra rundstykker til paibunn og pannekaker. Jeg testet ut rundstykkene hennes og er veldig imponert!

IMG_8429-0

Man heller bare blandingen i en boller, tilsetter kun vann og visper i 2 minutter. Deretter pensler man 12 store muffinsformer og fordeler røren.

IMG_8444

For ekstra smak penslet jeg i tillegg rundstykkene på toppen med olje og drysset på solsikkekjerner og sesamfrø.

IMG_8461

25 minutter i ovnen og vips så har man ferdige rundstykker.

IMG_8463

Når man lager mat fra bunnen av er det selve blandingen av alle ingrediensene som er tidkrevende. Men resultatet blir veldig godt, og jeg tar meg tid til dette så ofte jeg kan, da jeg er veldig opptatt av at maten skal inneholde gode, sunne og rene råvarer. Men har man dårlig tid er denne melblanding et veldig bra alternativ. Man sparer mye tid uten at det går utover smaken og her er alle ingrediensene er økologiske og det er ingen e-stoffer.

© Foto Linda Sjursen

Én tanke om “Test av melblanding: Glutenfrie rundstykker uten gjær

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s